Volledig scherm
PREMIUM
Jelle van Gorkom juicht na het behalen van een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2016. © ANP

Actie voor BMX’er Van Gorkom is vooral ‘mentale ondersteuning’

HAAKSBERGEN/LICHTENVOORDE - De actie die BMX-club DVO uit Haaksbergen gaat houden voor de revaliderende Jelle van Gorkom (27) is vooral bedoeld ‘als mentale ondersteuning’, zegt voorzitter Herman Dijk. De olympisch medaillewinnaar uit Lichtenvoorde, jarenlang lid van DVO, heeft sinds een onfortuinlijk en zwaar ongeval tijdens een training op Papendal afgelopen januari nog een heel lange revalidatie te gaan.

Als lid van de nationale BMX-selectie is Van Gorkom in dienst en verzekerd bij topsportorganisatie NOC*NSF. Zolang de schuldvraag van het ongeval verzekeringstechnisch nog niet is afgewerkt, worden niet alle (on)kosten vergoed. „Dat proces kan misschien nog wel twee jaar duren, maar Jelle moet wel door met zijn revalidatie. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan aanpassingen in de thuissituatie”, legt voorzitter Dijk uit, zonder verder in details te willen treden. „Alle kleine beetjes kunnen helpen om Jelle, zijn familie en vriendin door deze situatie heen te laten komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek