Volledig scherm
Het beachvolleybaltoernooi in Marienvelde. © Theo Kock persfotografie

Beachvolleybaltoernooi bindt Mariënvelde: ‘Op zondag is het hier bomvol’

MARIENVELDE - Het hoogtepunt van het jaar. Dat is voor volleybalvereniging Marvo’76  absoluut het beachtvolleybaltoernooi. Dit weekeinde is het weer zover: 77 teams van top tot flop staan op het zand. 

,,Onze formule werkt”, vertelt Marvo’76-voorzitter Jarnick Maarse. ,,Op vrijdagavond hebben we de beste volleyballers uit de regio, die tijdens het seizoen competitie spelen op divisie- en promotieklasse-niveau. Op zaterdagochtend volleybalt de jeugd en op zondag is er plek voor iedereen. Dat is misschien wel de leukste dag; doen er complete voetbalteams mee. Dan is het hier bomvol.”

BMV-gebouw

Het is alweer de 23e keer dat het beachvolleybaltoernooi wordt gehouden op het parkeerterrein voor het BMV-gebouw (Brede Maatschappelijke Voorziening). Maarse: ,,Vorige week al begon de voorpret met het verspreiden van het zand, het plaatsen van de bierkraan en de toiletwagen.  Pakweg twintig vrijwilligers zijn er elk jaar vele uren mee druk, maar het is het waard.”

Afwezige

Grote afwezige was Mariënvelder en Marvo’76-lid Jan Willem Waenink. Hij is er altijd bij, maar hij is dit jaar voor werk in Nieuw-Zeeland. De twee-tegen-twee-wedstrijden op vrijdagavond werden gewonnen door Orion-speler Dean Rots en Jurre Klein Schaars (Bovo Aalten).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek