Beatrix bezoekt Harreveld: ‘Die met de bloemetjes, dat is de prinses’

videoHARREVELD - Prinses Beatrix bracht vrijdagochtend een bezoek aan de tweehonderd jaar oude molen Hermien in Harreveld. Ook al is haar schoondochter ook jarig. 

Een groep schoolkinderen zingt het Wilhelmus en aan de draaiende wieken van molen Hermien in Harreveld wapperen rood-wit-blauwe vlaggen. Alles is hier vrijdagochtend in gereedheid gebracht om prinses Beatrix te ontvangen. ,,Zouden er ook veel bodyguards meekomen?”, vraagt één van de scholieren zich af.

Daar krijgt hij snel antwoord op, want precies op tijd komt de auto met daarin de prinses in zicht. Als Beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen is Beatrix begaan met de molens en dus komt ze op de verjaardag van haar schoondochter Koningin Maxima graag naar Harreveld om het jubileum en de afgeronde restauratie van Hermien mee te vieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ingrijpen bij veiligheidsregio noodzakelijk voordat het te laat is’
    PREMIUM

    ‘Ingrijpen bij veilig­heids­re­gio noodzake­lijk voordat het te laat is’

    DIDAM - De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kampt met een fors tekort van zo’n 4,5 miljoen euro. Daarnaast moet er nog eens jaarlijks tot 2 miljoen euro bij om het niveau van de brandweer op pijl te houden. Aan interim-directeur Diemer Kransen de taak om de veiligheidsregio waar ook de Achterhoek en Montferland bij horen, weer gezond te maken. ,,Om te voorkomen dat alles financieel in elkaar stort, moet dit jaar ingegrepen worden.”

Achterhoek