Volledig scherm
Wietplanten. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Bewoner drugswoning Groenlo al ruim een week spoorloos

GROENLO - De bewoner van een huis aan de Kleermaker in Groenlo is al meer dan een week voortvluchtig, nadat vorige week maandag een wietplantage in zijn huis is ontdekt. De bewoner was niet thuis toen de politie de kwekerij met ruim 200 oogstrijpe planten in zijn huis ontmantelde.

De woning is deze week verzegeld door de gemeente Oost Gelre en gesloten voor drie maanden. Ook daarbij was de bewoner niet aanwezig. De politie is op zoek naar hem en heeft er vertrouwen in dat ze hem op korte termijn opsporen en kunnen aanhouden, zodat hij verhoord kan worden over de wietkwekerij in zijn huis.

Brief

De bewoners van de Kleermaker in Groenlo hebben een brief thuis gehad waarin wordt uitgelegd wat er aan de hand is met de verzegelde woning in hun straat en waarom deze de komende drie maanden dicht blijft. Het is niet de eerste keer dat een drugswoning in Groenlo op slot gaat. Eerder dit jaar werd een huis aan de Van Ostadestraat gesloten voor drie maanden en vorig jaar gebeurde dat bijvoorbeeld ook aan de Irenestraat.

Sinds de invoering van de Wet Damocles in 2017, waardoor burgemeesters panden kunnen sluiten bij de aanwezigheid van drugs, zijn er in Groenlo acht woningen gesloten.

Achterhoek