Het plan voor een ruim 8 hectare groot zonnepark aan de Hegemansweg is door omwonenden voor de rechter gedaagd omdat ze zich zorgen maken over de populatie weidevogels, zo zouden er onder meer kieviten in de omgeving broeden (inzet)
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor een ruim 8 hectare groot zonnepark aan de Hegemansweg is door omwonenden voor de rechter gedaagd omdat ze zich zorgen maken over de populatie weidevogels, zo zouden er onder meer kieviten in de omgeving broeden (inzet) © DG

Bezwaren boeren tegen zonnepark van tafel: ‘Wonen te ver weg om op te komen voor natuur’

Boeren die op meer dan 100 meter afstand van een nieuw zonnepark wonen en zich zorgen maken over de mogelijke natuurschade die zo’n park met zich meebrengt, mogen zich daarover niet beklagen. Dat is het oordeel van de Raad van State in een zaak die een aantal inwoners uit Zwolle (Oost Gelre) had aangespannen.

2 reacties

  • Maikel Poppelaars

    2 maanden geleden
    Wij veroorzaken met onze 8 zonnepanelen allemaal storingen op het stroomnet want te veel stroom bij zonnige dagen, maar dit soort projecten worden constant uit de grond gestampt. Zijn die rechters dan echt zo achterlijk. Tevens moeten alle boeren wijken voor natuur, nu willen de boeren die natuur behouden voor de weide vogels en wonen ze met 100m te ver weg. Achterlijk land zijn we geworden, alles draait tegenwoordig maar om geld (wie het meest betaald krijgt de meeste rechten)
  • Johnny de Oude

    2 maanden geleden
    Ah kijk, dus we moeten ons zorgen maken over de natuur wereldwijd, maar 100 meter is te ver weg volgens deze rechter. Wat een lachertje.