Volledig scherm
De opening van de nieuwe dorpsvoorziening, vorige week in Mariënvelde. Foto Theo Kock

BMV Mariënvelde financieel nog niet rond

MARIËNVELDE - De vorige week geopende Brede Maatschappelijke Voorziening in Mariënvelde blijkt financieel en bouwkundig nog niet helemaal rond te zijn.

Bekend was al dat het gebouw duurder zou uitvallen dan de 1,2 miljoen die de gemeente Oost Gelre beschikbaar heeft gesteld. Enkele wensen zijn geschrapt. Zo worden een lift en een scheidingswand pas geplaatst als daarvoor financiële dekking is.

Subsidie
Onzekerheid is er nog over een bedrag van anderhalve ton, zegt projectmanager Freek Jansen. „Een provinciale subsidie van een ton is door de ambtenaren afgewezen omdat de aanvraag niet binnengekomen zou zijn, het gaat om een softwaretechnisch probleem. Maar we hebben de sympathie van de gedeputeerde, en er komt eind dit jaar een nieuwe subsidieronde zodat we erop vertrouwen dat dit gerepareerd kan worden.”

Obligaties
Het bestuur denkt dat de laatste wensen vervuld kunnen worden door het aanschrijven van kleinere fondsen en het uitgeven van obligaties. Dat laatste moet volgens penningmeester Werner Kolkman 90.000 euro opleveren.

Achterhoek