Leo klein Avinck bij de schuur waar in plaats van 1500, slechts 500 zonnepanelen op liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo klein Avinck bij de schuur waar in plaats van 1500, slechts 500 zonnepanelen op liggen. © Theo Kock

Boer Leo heeft 500 zonnepanelen op zijn dak maar mag geen stroom terug leveren

ZWOLLE (OG) - ,,Hier hadden makkelijk 1500 zonnepanelen kunnen liggen, het zijn er nu maar 500.’’ Pluimveehouder Leo klein Avinck is een van de agrariërs die zeer welwillend zijn, maar worden tegengehouden doordat het energienet volloopt. 

17 reacties

 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Johan Jansen als je mijn reactie goed gelezen hebt heb ik het niet over zonnenwoestijnen gehad want daar ben ik fors op tegen panelen horen op daken niet in de wei daar horen koeien maar die zie je ook maar weinig dus effe nog een keer lezen misschien
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Er is nog makkelijk voor 150 jaar gas, ook als Duitsland hier op over stapt. Kunnen de wereldverbeteraars nog even nadenken over biomassa en bomenkap en allerlei andere dagdromen.
 • Mark Pier

  2 jaar geleden
  Kerncentrale mag dan bij u in de tuin M.Bruijn? Of is dit een typisch geval van NIMBY? Er moet een betere manier komen om de overcapaciteit op te slaan of te delen met regio.
 • Tony Peters

  2 jaar geleden
  Jaaaa, die Liander heeft het goed voor elkaar. Wel jaarlijks forse prijsverhogingen om de “kwaliteit” van het net te verbeteren en te waarborgen en innovatie mogelijk te maken. Totdat de geldwijzer ineens de andere kant op gaat, dan zijn kwaliteit en innovatie ineens niet meer zaligmakend.
 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Ik weet dus niet of ik het goed heb begrepen maar zonnepanelen zijn toch bedoelt om zelf energie op te wekken voor zelf gebruik en niet om er flink geld aan te verdienen. Als iedereen nu is begon met zoveel panelen op dak te leggen en stroom op te wekken alleen voor eigen gebruik dan hadden we de overbelasting van ons stroomnet ook niet dus niet zeuren als je meer opwekt en het niet kan terugleveren heb je pech