Volledig scherm
Muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk. © Jan van den Brink

Boogie Woogie krijgt tot zomer 2020 subsidie uit Oost Gelre

GROENLO - Oost Gelre subsidieert muziekschool Boogiewoogie tot 1 juli 2020. Begin volgend jaar moet duidelijk zijn of de muziekverenigingen in de gemeente in staat zijn om het muziekonderwijs voortaan zelf uit te voeren.

De gemeenteraad heeft besloten om al halverwege volgend jaar met de subsidie aan de muziekschool in Winterswijk te stoppen.

Boogie Woogie kan daarna alleen muziekonderwijs aan leerlingen uit Oost Gelre geven als de instelling erin slaagt om de kosten verder omlaag te krijgen. De acht muziekverenigingen in Oost Gelre hebben een half jaar de tijd om een plan uit te werken om het muziekonderwijs zelf uit te voeren. De gemeenteraad wil daarover begin 2020 een definitief besluit nemen.

‘Niet het instituut staat voorop’

De gemeenteraad scherpte daarmee het voorstel van het college van B en W aan: dat ging uit van subsidie voor heel 2020. Wethouder Jos Hoenderboom schaarde zich soepel achter het CDA-VVD-voorstel om de subsidie te halveren.

Volgens de twee coalitiepartijen moet Oost Gelre muziekonderwijs subsidiëren. VVD’er Kees Porskamp: ,,Niet het instituut staat voorop, maar de mensen. We gaan niet investeren in onroerend goed.” CDA’er Niek Bragt: ,,Het gaat om het muziekonderwijs, de rest is ondergeschikt.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek