Volledig scherm
Leo te Bogt in gesprek met Anette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre, in Den Haag tijdens een bezoek aan het Lentediner. Archieffoto: Dolf Ruesink

Bouwbestuurder Leo te Bogt (57) overleden

LICHTENVOORDE/ DINXPERLO - Leo te Bogt, voorzitter van Bouwend Nederland afdeling Achterhoek en directeur van de Klaassen Groep in Dinxperlo, is afgelopen maandag plotseling overleden. 

Te Bogt was een voorvechter van de belangen van de Achterhoekse bouwsector, met name tijdens de crisis. Ook was hij daarbij reëel en stelde tijdens de crisis dat een derde van de Achterhoekse bouwsector zou verdwijnen. Hij kreeg gelijk.

Na de crisis maakte hij zich sterk voor het verruimen van het aantal nieuw te bouwen woningen. Ook was hij betrokken bij de toekomst van de Achterhoek en toonde zich een in alle opzichten betrokken bestuurder. 

Te Bogt, die woonde in Lichtenvoorde, stierf op 57-jarige leeftijd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek