Volledig scherm
© Theo Kock

Café in Lichtenvoorde juicht voor Rode Duivels

LICHTENVOORDE - Café De Kruup kleurt doorgaans eens in de twee jaar van boven tot onder oranje. Nu Nederland niet meedoet, gaan ze in Lichtenvoorde voor België. Tijdens dit EK voetbal gaat in Lichtenvoorde de speciale aandacht uit naar onze zuiderburen. ,,Zo'n toernooi is voor de horeca van harte welkom", aldus kroegbaas Ronald Kruip (55). ,,Als we er zelf niet bij zijn, dan maar het beste alternatief."

Daarom hangt het café zowel buiten op het terras als het café binnen vol met zwart-geel-rode vlaggetjes. Het krijtbordje boven de bar toont de data en de speeltijden van de drie Belgische poulewedstrijden en op de gevel van het café hangt een groot doek met de tekst: 'Voor deze ene keer dan: Belgisch biercafé Manneken Pis.'

De keuze voor de Belgen is er vooral één op gevoel. Kruip: ,,Je hebt toch sympathie voor ze. Het is niet een echte titelkandidaat, maar de gunfactor is hoog. En ze hebben leuke voetballers."

Lees het complete verhaal met kroegbaas Ronald Kruip in De Gelderlander van zaterdag 11 juni, editie Achterhoek, of bekijk de e-paper.

Achterhoek