Glenn Coldenhoff bij de Zwarte Cross 2019.
Volledig scherm
Glenn Coldenhoff bij de Zwarte Cross 2019. © Dutch Masters of Motocross

Coldenhoff wint op de Zwarte Cross de zwaarste klasse

De finale van de Dutch Masters of Motorcross tijdens de Zwarte Cross werd zondag een prooi voor Glenn Coldenhoff uit Heesch. Zijn concurrent Arminas Jasikonis eiste de titel op.

Het was de eerste keer dat motorcrosser Pauls Jonass (22) van het Husqvarna Factory Racing-team tijdens de Zwarte Cross reed, maar de Letse wereldkampioen MX2 van 2017 was dolenthousiast. ,,Het is een geweldig evenement met veel publiek. De baan is niet al te moeilijk, maar vooral heel snel.”

Bij de Dutch Masters of Motorcross, het voormalige ONK, stonden gisteren met winnaar Glenn Coldenhoff, Romain Febvre en Arminas Jasikonis tal van toppers aan de start. ,,Je moet hier steeds heel gefocust blijven, een fout kan je zo terugwerpen", verkondigde Jonass.

Even daarvoor had Dani Hoitink uit Lichtenvoorde in de 250cc-klasse zijn rondjes gereden. ,,Het ging niet verkeerd, maar ik kreeg weer last van de schouder. Deze ging deels uit de kom. Gelukkig schoot hij er ook weer in.”

Het was een bekende blessure voor Hoitink die op De Schans een thuiswedstrijd reed. ,,Ik word er in september aan geopereerd. Mijn seizoen zit er op. Jammer, want mijn doel was eens een seizoen blessurevrij rijden. Dat is me voor het vijfde opeenvolgende seizoen niet gelukt."

GP

Organisator Gijs Jolink was tevreden over de cross. ,,Wij hadden jarenlang een haat-liefde-verhouding met de KNMV, maar sinds we hier de Masters huisvesten, gaat de samenwerking hartstikke goed.”

Ambities om een GP naar Lichtenvoorde te halen, zijn er niet echt. Jolink: ,,Persoonlijk weet ik ook niet of het een goede match zou zijn. Bij een GP is men niet gewend om 33 podia op het terrein te hebben en duizend artiesten. Je moet echter nooit nooit zeggen. Ons thema is 'niets is onmogelijk'.”

Eindstand Dutch Masters of Motorcross: 250cc-klasse: 1. Henri Jacobi 151 punten; 2. Jago Geerts 152; 3. Roan v/d Moosdijk 133. 500cc-klasse: 1. Arminas Jasikonis 183 punten; 2. Glenn Coldenhoff 157; 3. Pauls Jonass 141.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek