Volledig scherm
PREMIUM
De corsobouwers van Lichtenvoorde werken aan een nieuwe bouwplaats en trekken daarbij samen op met de fietscrossers. © theo kock persfotografie

Crossers en corsobouwers samen naar Flierbeek

LICHTENVOORDE -  Als de baan niet aan de officiële wedstrijdeisen voldoet, lopen bij de fietscrossers de getalenteerde jongeren weg. En de bouwers van een grote corsowagen in Lichtenvoorde verlangen een goede werkplek, anders vertrekken ze ook. Voor beide groepen wordt gewerkt aan een oplossing: een eigen terrein.

De gemeente Oost Gelre bezit een stuk grond aan de rand van nieuwbouwwijk Flierbeek. Dat terrein op de hoek van de straten Het Brook en Het Veen wordt niet bebouwd. ,,Die derde fase Flierbeek was tien jaar geleden al geschrapt”, zegt wethouder Marieke Frank. ,,We willen wel woningen bouwen, maar liever elders in het dorp.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek