De ‘Krangklasse’: hoe vreemder hoe beter

VideoLICHTENVOORDE - Er moet iets niet kloppen aan je voertuig. Dat is de belangrijkste voorwaarde voor deelname aan de ‘krangklasse’ op de Zwarte Cross.

Van een tot caravan omgebouwde auto tot een voertuig dat bestaat uit de twee voorkanten van auto’s die aan elkaar zijn gelast. Het rijdt zondagmiddag allemaal over de crossbaan in Lichtenvoorde. Bezoekers kijken hun ogen uit naar de soms vreemde creaties.

Overigens haalt niet alles de eindstreep. Enkele voertuigen moeten van het parcours af worden gesleept. En de tot caravan omgebouwde auto? ,,Tja, de caravan bleef helaas achter op de baan,’’ vertelt Brabander Thijs Vossenboog, eigenaar van het voertuig. ,,Die zat al iets los. Tijdens de laatste ronde vloog hij tijdens het springen eraf...’’

Volledig scherm
De groep die hun caravan verloor op de crossbaan. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek