Een familie loopt door de puinhopen van hun voormalige huis in het rampgebied van de aardbeving in Turkije.
Volledig scherm
PREMIUM
Een familie loopt door de puinhopen van hun voormalige huis in het rampgebied van de aardbeving in Turkije. © REUTERS

Deze Achterhoekse gemeenten geven geen geld aan Giro555 voor hulp aan Turkije en Syrië: ‘Dan moeten we na elke ramp geld geven’

De Achterhoekse gemeenten doneren samen ruim 200.000 euro aan Giro555 voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Alleen Oost Gelre en Berkelland doen er niet aan mee. Een meerderheid in de lokale politiek wil geen uitzondering maken.

55 reacties

 • Bob Jacobs

  4 weken geleden
  Waarom zouden wij moeten betalen voor de gevolgen van malafide bouw praktijken, corruptie en falende controles?
 • ab Marle

  4 weken geleden
  P hendriks Terecht. We hebben 3 miljoen Turken in dit land. Laat die maar doneren. Er woonden in 2019 ruim 440.000 mensen met een turkse achtergrond in Nederland. Daarvan is ruim 51 % geboren in Nederland. Niet alles voor zoete koek slikken wat extreem rechts je op de mouw wil spelden/ of informeer jezelf voor dat je een mening geeft.
 • Laurens Driessen

  4 weken geleden
  @Andre Eggerding; het is niet de regering die met falend beleid een aardbeving veroorzaakt heeft waardoor mensen zoals u en ik nu lijden. Of je voor dit leed een gift wil storten heeft ook te maken met de vraag hoe medemenselijk je bent, dat hoort ook bij de burger te liggen en niet bij een overheid. En by the way; ook u betaald dagelijks mee aan het instand houden van corruptie
 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  @ L Smid,de door de Turken gekozen regering heeft gefaald. Waarom zouden wij aan het falen moeten bijbetalen. Ik betaal nooit voor corruptie.
 • Jozef Kouwenberg

  4 weken geleden
  Dat er gedoneerde word snap ik. Maar nu doneerde de meente, dit is in principe diefstal van zijn burgers. Het word gedaan met goede bedoelingen, maar het zijn gemeente gelden. Dit soort giften horen niet in de gemeente politiek thuis. Er zijn veel Nederlanders die niet kunnen rondkomen en toch geeft de gemeente hun verplichte belasting geld weg. ' t zou mooi zijn dat bij de gemeentelijke verkiezingen aangegeven word welke partij voor was en welke tegen.