Het distributiecentrum op bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo.
Volledig scherm
Het distributiecentrum op bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo. © dG

Distributiecentrum Aldi Groenlo sluit, ‘medewerkers kunnen meeverhuizen’

UpdateGROENLO - Supermarktketen Aldi sluit het distributiebedrijf in Groenlo en verplaatst het werk naar Deventer. Alle 175 medewerkers van het bedrijf in Groenlo kunnen mee naar die nieuw te bouwen vestiging.

,,We begrijpen dat deze veranderingen gevolgen zullen hebben voor onze medewerkers. We bereiden een goed sociaal plan voor dat met betrokkenen wordt besproken. Iedereen kan mee, behoud van onze mensen staat voorop", zegt regiodirecteur Luc Schepers.

Bijna alle medewerkers wonen in Groenlo en omgeving.

Groter en centraler

De supermarktketen bouwt in Deventer een nieuw, groter en duurzamer distributiecentrum. Daarin wordt het werk van twee bestaande distributiebedrijven geconcentreerd. Naast Groenlo verdwijnt ook de vestiging in Ommen. Er is voor één nieuw centrum in Deventer gekozen, omdat dat volgens het bedrijf centraler in Oost-Nederland ligt.

Eind 2021 in bedrijf

De bouw van het nieuwe distributiebedrijf in Deventer, dat 42.000 vierkante meter groot wordt, begint deze zomer. Het ligt dichtbij de snelweg en biedt ook nog ruimte om uit te breiden. Eind 2021 is het volgens Aldi in vol bedrijf. De ondernemingsraden van de Aldi-bedrijven in Groenlo en Ommen hebben volgens het bedrijf ingestemd met de reorganisatie. Volgens Aldi is de reorganisatie nodig om aan de gewenste groei van het supermarktbedrijf te voldoen.

Impressie van het nieuwe distributiecentrum in Deventer.
Volledig scherm
Impressie van het nieuwe distributiecentrum in Deventer. © Aldi

Achterhoek