Thessa Banning voor de Achterhoekse regenboogvlag.
Volledig scherm
PREMIUM
Thessa Banning voor de Achterhoekse regenboogvlag. © Jan Ruland van den Brink/DG

Dit is de regenboogversie van Achterhoekvlag: kleine aanpassing met grote symbolische waarde

ZIEUWENT - Door het ietwat gebogen witte kruis op de Achtehoekvlag te voorzien van de regenboogkleuren, is er nu ook een zogeheten LHBTQI-versie van het regionale dundoek. Qua vormgeving misschien een kleine ingreep, maar wel een met grote symbolische waarde.

11 reacties

 • G.W. Seesink

  2 jaar geleden
  Dit is weer een idee van iemand die zich niet verdiept heeft in het ontwerp van de Achterhoekse vlag n.l. de schoonheid van het landschap met akkerbouw, weilanden, kronkelige weggetjes met bomen. Dus zo laten als het bedoeld is
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Dat mensen zo reageren op een eigen vlag voor de groep achterhoekers maar zich niet beseffen dat je met een eigen achterhoekse vlag hetzelfde doet geeft een fraai beeld van de kortzichtigheid van ons allen.
 • Katie Willems

  2 jaar geleden
  Lat maar wapperen. Naast de glyfosaatvlag nog een mooie variant erbij. Dat maakt de Achterhoek kleurrijk en het strookt meer met de werkelijkheid dan de echte Achterhoekse vlag. Straks een windmolen- en solarparkvlag variant erbij, want dat ontbreekt er ook nog aan.
 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  Dat er zo bij willen horen met aparte kleurtjes, vlaggen, etc werkt volgens mij averechts. Iedereen is uniek, ik hoef geen speciale vlag. De één wordt gepest om zijn naam, de ander om zijn gewicht, weer een ander om zijn ziekte, en weer één om zijn geaardheid of afkomst. En zo is er voor iedereen wel een vlag te verzinnen, maar moeten we dat willen?
 • Thijs Boer

  2 jaar geleden
  Wat Robert zegt!