Dode bij Zwarte Cross is 18-jarige man uit Vragender, crossers rijden met rouwband om

videoLIEVELDE - Het lichaam dat vrijdagmiddag is gevonden op de officiële camping van de Zwarte Cross is van een 18-jarige man uit Vragender. Dat melden meerdere bronnen aan deze site. Zij bevestigen ook dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

De politie doet sinds de vondst van het lichaam vrijdagmiddag onderzoek op de camping van de Zwarte Cross en heeft daar een deel van het terrein voor afgezet. De festivalorganisatie en de politie doen geen mededelingen over het sterfgeval.

Volledig scherm
De ingang van de camping van de zwarte Cross in Lievelde. © Jan van den Brink

,,Zorgvuldigheid staat voorop’’, aldus een politiewoordvoerster. Het is de reden dat niets naar buiten wordt gebracht voordat voor de politie helemaal zeker is van wat er is gebeurd. Ook identiteit, leeftijd en woonplaats worden niet gemeld.

Op het festivalterrein is het bericht van het overlijden van de man inmiddels doorgedrongen. De meeste festivalgangers hebben de dood van de campinggast wel meegekregen, maar later hun feest er niet door verpesten. Campinggasten zeggen eensgezind dat van een bedompte sfeer op de camping geen sprake is. Verscheidene crossers betuigen hun respect door vandaag met zwarte rouwbanden om hun arm te rijden.

Op sociale media spreken verschillende bezoekers hun medeleven uit aan nabestaanden. Ook de festivalorganisatie is aangedaan. Woordvoerder Pieter Holkenborg: ,,Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker en enorm onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Dit is pittig, vooral voor familie en betrokkenen, aan wie wij uiteraard ons medeleven betuigen.’’ Holkenborg geeft te kennen dat de organisatie draaiboeken heeft voor verschillende scenario's, maar wil niet zeggen hoe er vrijdag met het overlijden is omgegaan. ,,Het politieonderzoek is nog in volle gang en daarom is dit alles dat wij kunnen zeggen.”

Vragender ligt om de hoek van het festivalterrein in Lievelde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek