Dode gevonden op campingterrein Zwarte Cross

Update/VideoLIEVELDE - Op het officiële campingterrein van de Zwarte Cross in Lievelde is vrijdag aan het eind van de middag een overleden persoon aangetroffen. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De politie doet er onderzoek. 

Een deel van het terrein aan de Heringsaweg is daarom afgezet met hekken.

Over de identiteit van de overleden campinggast is nog niets naar buiten gebracht. Er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om een jongeman uit de omgeving, maar dat wordt vooralsnog niet bevestigd door de politie. Ook de doodsoorzaak van de campinggast is nog niet bekend. Hoelang het politie-onderzoek op de camping nog gaat duren, is niet duidelijk. Evenmin of er sprake is van een strafbaar feit.

Volledig scherm
Het campingterrein van de Zwarte Cross © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

De festivalorganisatie heeft verder laten weten dat er vanavond geen extra informatie meer naar buiten komt over het sterfgeval en de achtergronden daarvan. ,,Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker en enorm onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis”, zegt woordvoerder Pieter Holkenborg. ,,Dit is pittig, vooral voor familie en betrokkenen, aan wie wij uiteraard ons medeleven betuigen. Het politieonderzoek is nog in volle gang en daarom is dit alles dat wij kunnen zeggen”, meldt Holkenborg.

Ondertussen gaat het feest op het festivalterrein volop door. Mensen daar drinken hun bietje, eten een ijsje en doen een dansje. Meerdere mensen die van de camping af komen (het campingterrein is niet toegankelijk voor pers) melden wel gehoord te hebben dat een mede-kampeerder is overleden, maar verder niets te weten over de achtergronden.

De sfeer op de camping lijdt niet onder het sterfgeval, zo melden de campinggasten eensgezind.

De Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland, begon donderdag en duurt tot en met zondag. In totaal worden er 220.000 bezoekers verwacht.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek