Volledig scherm
Vrienden van Jelle van Gorkom lopen met een geïmproviseerde mega-medaille over straat om de zilveren medaille van hun held te vieren. © DG

Dolle vreugde in Lichtenvoorde: Jelle wint zilver! (video)

LICHTENVOORDE - De spanning in café De Kruup in Lichtenvoorde is om te snijden als BMX'er Jelle van Gorkom aan de race van zijn leven begint. De inwoner van het Achterhoekse dorp staat in de olympische finale en racet voor eremetaal.

Familie, vrienden en kennissen houden het bijna niet meer als 'hun' Jelle in het midden van het veld fietst en buiten de medailles lijkt te eindigen. Maar door een fenomenaal tweede gedeelte van zijn race rukt de Lichtenvoordenaar op naar de tweede plaats. Die geeft hij niet meer weg.

Zilver voor Jelle, dolle vreugde in Lichtenvoorde. Café De Kruup ontploft bijna als hun held als tweede is gefinisht. In de olympische finale nog wel.

Bengaalse fakkels worden ontstoken, een geïmproviseerde zilveren mega-medaille wordt uit de kast getrokken. Jelle is blij met zilver en Lichtenvoorde viert die medaille mee.

Bekijk de video en geniet!

Dolle vreugde in Lichtenvoorde als plaatselijke trots Jelle van Gorkom zilver wint in de BMX-finale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Achterhoek