Volledig scherm
PREMIUM
Jules Moorman © Jan van den Brink

Druiven kweken en wijn maken: Jules vindt het prachtig

HARREVELD - Drie vrienden in de Achterhoek vroegen zich, toen hun oude dag aanbrak, af wat ze eens zouden doen. Het werd een eigen wijngaard in Harreveld. Al vijftien jaar worden sindsdien door een aantal vrijwilligers op Hof Detharding druiven geteeld.

Jules Moormann sloot zich zeven jaar geleden aan bij de groep, die vooral uit mannen bestaat. Moormann: ,,Mijn vrouw en ik hadden een juwelierszaak. Zij overleed helaas in 2012, waarna ik de zaak heb overgedaan aan een personeelslid. Al snel kreeg ik de behoefte weer iets om handen te hebben. Deze plek kende ik en ik was altijd nieuwsgierig naar wat hier gebeurde. Ik zag druivenplanten staan en ben gaan kijken. Direct belandde ik in een warm bad. Hier werken zulke leuke mensen. We hebben tussen het werk door vaak heel goede gesprekken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek