De situatie na het ongeluk in Lichtenvoorde in 2016.
Volledig scherm
De situatie na het ongeluk in Lichtenvoorde in 2016. © GinoPress

Duo veroordeeld voor ongeluk dat zwangere vrouw haar baby kostte

ZUTPHEN/ LICHTENVOORDE - De rechtbank in Zutphen heeft een 42-jarige man uit Twist en een 21-jarige man uit Bocholt (Duitsland) veroordeeld voor het veroorzaken van een fataal verkeersongeval in Lichtenvoorde. De mannen krijgen beiden een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging.

Op 25 maart 2016 vond een verkeersongeval plaats op de N18 in Lichtenvoorde. De jongste man stond met zijn auto midden op de weg stil om linksaf te slaan, op een plek waar dat niet mocht.

De oudste man reed met zijn bestelauto op dezelfde weghelft. Hij lette onvoldoende op en reed eerst tegen de auto van de 21-jarige aan. Vervolgens botste hij op de andere weghelft frontaal tegen een andere auto. In deze auto zaten een zwangere vrouw en haar vier kinderen. Iedereen in de auto liep letsel op. Na een spoedkeizersnee bleek het ongeboren kind te zijn overleden.

Opletten

Natuurlijk mocht de jongste man niet stilstaan op de weg, maar de oudste man had beter moeten opletten en zijn snelheid op tijd moeten aanpassen, aldus de rechter in Zutphen. Die zag in beide gevallen geen aanleiding een lagere werkstraf op te leggen dan in richtlijnen vastgelegd.

De rechtbank legt de rijontzegging voorwaardelijk op, omdat het lang duurde voordat de zaak op zitting behandeld werd.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek