Een lesje Syrische taal en dans op de Zwarte Cross

videoLICHTENVOORDE - Een deel van de bezoekers van de Zwarte Cross is sinds zondagmiddag een stuk wijzer over Syrië. In twee speciale Syrische inburgeringscursussen werden bezoekers meegenomen in de Syrische taal en cultuur.

Twee keer zat het Theatro Obscura bomvol (70 personen) toen vier in Syrië geboren vluchtelingen uitleg gaven over hun taal en cultuur. Het bleef daar overigens niet bij. Ook werd er Syrische gedanst. Dat werd uiteraard eerst voorgedaan, waarna de bezoekers van de zaal enthousiast meedansten.  

Volledig scherm
Enthousiastelingen in Theatro Obscura. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek