Eén van de wagens op de crossbaan van de Zwarte Cross, afgelopen jaar.
Volledig scherm
Eén van de wagens op de crossbaan van de Zwarte Cross, afgelopen jaar. © Jan Ruland van den Brink

Eerste kaarten voor Zwarte Crossers zijn binnen minuten weg

LICHTENVOORDE - De eerste kaarten voor de Zwarte Cross 2020 zijn zaterdagmorgen grif van de hand gegaan. Binnen enkele minuten waren alle plekken voor de crossklassen op het Achterhoekse festival vergeven.

Zaterdagmorgen konden crossers zich inschrijven voor één van de crossklassen en net als andere jaren was dat enorm populair. Alle zes klassen waren binnen een paar minuten volgeboekt. Het snelste vol zaten de Brommerklasse en Wegraceklasse, het duurde nog geen tien minuten voor alle plekken hier vergeven waren. Daarna volgden snel de andere vier klassen, waarvan de Zwaargewichtklasse als laatste was volgeboekt. Dit was 12 minuten na de start van de verkoop om 11.00 uur.

Duizenden mensen bleven daarna teleurgesteld achter, want de digitale wachtrij voor inschrijving was toen nog enorm, met zeker 2.000 mensen.

In badkamer over de crossbaan

De Zwarte Cross kent traditioneel de Brommerklasse, Wegraceklasse, Zwaargewichtklasse en Specialklasse. Nieuw in 2020 zijn de Cribsklasse en Sprookjesklasse. In die eerste klasse wordt van crossers verwacht dat ze in een volledige woonkamer, toilet of badkamer over de baan racen. In de Sprookjesklasse kunnen deelnemers hun fantasie volledig de vrije loop laten, als het thema van de wagen maar te maken heeft met een sprookje.

De verkoop van dag- en weekendkaarten voor het grootste festival van Nederland begint over twee weken. Leden van Zwarte Cross-fanclub Harder! kunnen als eerste tickets kopen, op zaterdag 16 november. Een week later (23 november) kan iedereen kaarten kopen. Beide dagen opent het digitale loket op zwartecross.nl om 11.00 uur.

De Zwarte Cross 2020 is van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Campinggasten zijn een dag eerder al welkom, op donderdag 16 juli.

Lees alles over de Zwarte Cross op onze speciale pagina op dg.nl/zwarte-cross

Bezoekers van de Zwarte Cross langs de crossbaan.
Volledig scherm
Bezoekers van de Zwarte Cross langs de crossbaan. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek