Een Lotus-slachtoffer wordt geholpen op een oefenavond van de EHBO.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Lotus-slachtoffer wordt geholpen op een oefenavond van de EHBO. © Jan Ruland van den Brink

EHBO’s draaien met verlies omdat de evenementen niet doorgaan

LICHTENVOORDE - Lokale EHBO-verenigingen in de Achterhoek lopen duizenden euro’s mis door het vanwege corona niet doorgaan van evenementen. Alleen al de vijf clubs in en rond Lichtenvoorde scheelt dat dit jaar ruim 21.000 euro.

4 reacties

 • Criticaster

  2 maanden geleden
  huur voor locaties is onzin, staan zat rode kruisgebouwen leeg en een clubhuis mag iedereen gebruiken...beetje creatief zijn in plaats te bedelen.en de instructeurs kunnen ook stoppen met 1 keer per jaar bij te scholen dat zijn de kosten ook niet. Een lichaam veranderd niet elk jaar hoor.
 • TJM wopereis

  2 maanden geleden
  De vrijwilligers worden bijgeschoold door instructeurs die wel een vergoeding krijgen. De bijscholing loopt ook gewoon door. Ook de huur voor locaties gast gewoon door. De kosten lopen dus wel door.
 • Criticaster

  2 maanden geleden
  Welke kosten heeft een EHBO vereniging?zijn naar mijn weten vrijwilligers die zelf hun cursus actueel moeten houden en vaak in een gezamelijk pand oefenen en koffie met een gevulde koek consumeren. lijken me niet de overhead kosten die je de das omdoen. Tuurlijk worden ze niet geboekt maar dan heb je ook geen kosten.
 • Cathy

  2 maanden geleden
  Zodra er weer toestemming gegeven wordt om evenementen te organiseren, kunnen ze niet doorgaan omdat de vereiste eerste en medische hulpverlening ter plaatse niet meer geregeld kunnen worden, als we pech hebben.De één krijgt wel landelijk steun en de ander moet maar zien.
 1. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

 2. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

Achterhoek