Volledig scherm
PREMIUM
State of Art-eigenaar Albert Westerman in 2016 bij één van zijn Porsches in Lichtenvoorde. © Raphaël Drent

Erfgenamen steenrijke ondernemer Westerman eisen Porsche terug van ex-racer

ASSEN/ LICHTENVOORDE - Nabestaanden van de vorig jaar overleden Achterhoekse multimiljonair Albert Westerman uit Lichtenvoorde willen de Porsche terug die oud-racekampioen Peter Ecury nog in zijn bezit heeft. Dat hebben de echtgenote en vijf kinderen van Westerman, oprichter van kledingmerk State of Art, deze week in kort geding geëist, zo meldt Dagblad van het Noorden.

De Porsche 911 Coupé zou 300.000 euro waard zijn. Het vermogen van Westerman, afkomstig uit Lichtenvoorde, is in 2016 door zakenblad Quote geschat op vijftig miljoen.

Volgens de advocaat van de erfgenamen van Westerman heeft Peter Ecury de klassieke sportwagen sinds de jaren negentig in bruikleen. De oud-racekampioen uit het Drentse Wapse bestrijdt dat en stelt dat hij de auto in 2001 van Westerman cadeau heeft gekregen, als dank voor verleende diensten. ,,Ik hielp hem met allerlei zaken op het gebied van auto’s en de race-wereld, en vroeger ook met de kleding.”

Het draait dus allemaal om de vraag wie de rechtmatige eigenaar is van de Porsche.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek