Het afgesloten erf van de boerderij aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender.
Volledig scherm
Het afgesloten erf van de boerderij aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender. © dG

Extra informatieavond over ondermijning na vondst drugslab in Vragender

VRAGENDER - Naar aanleiding van het oprollen van een drugslab wordt er door de gemeente Oost Gelre in Vragender een extra informatieavond over ondermijning gehouden. De gemeente wil burgers helpen om sneller signalen van criminaliteit in de eigen omgeving te herkennen.

Eind januari werd in een schuur bij een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg, de N312 tussen Lichtenvoorde en Winterswijk, een drugslab gevonden. Daarbij werden grondstoffen gevonden die voor de productie van cocaïne kunnen worden gebruikt. De politie kwam in actie na een tip van iemand uit de omgeving.

Volgens de gemeente is het Vragender drugslab het bewijs dat ook in Oost Gelre criminelen het platteland als hun werkterrein gebruiken. De schuur hoorde bij een gestopt agrarisch bedrijf.

Toelichting van politie

De extra informatieavond over ondermijning wordt woensdag om 19.30 uur gehouden in zaal Overkamp aan de Winterswijkseweg 11 in Vragender. De politie geeft een toelichting op het oprollen van het drugslab. De gemeente Oost Gelre werkt voor deze informatieavond samen met Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV).

‘Wij willen voorkomen dat inwoners slachtoffer worden, maar ook dat ze signalen van deze vorm van criminaliteit herkennen', schrijft Oost Gelre in een verklaring. Op deze avond kan er in een beleveniscontainer een nagebootste hennepkwekerij en een drugslab worden bekeken.

Achterhoek