Extreem dure benzine jaagt automobilist Duitsland in

videoBABBERICH/ LICHTENVOORDE - Wie een tank heeft met inhoud van 40 liter bespaart zo 12 euro, wie 60 liter tankt in Duitsland is 18 euro goedkoper uit dan bij de Nederlandse pomp. 

Volledig scherm
Benzine is in Duitsland 20 tot 30 cent per liter goedkoper. © Shutterstock

,,En de verwachting is dat de prijs voorlopig zeker niet daalt, want de prijs voor ruwe olie stijgt alleen maar verder’’, zegt Paul van Selms, brandstofexpert bij consumentencollectief United Consumers

Deze organisatie houdt al jaren dagelijks de landelijke adviesprijs voor brandstof bij. Van Selms ziet de prijs langzaam aan stijgen naar recordhoogte.

Die recordprijs stamt uit 2012, toen automobilisten liefst 1,89 euro betaalden voor een liter benzine. De huidige literprijs zit daar nu nog 7 cent onder. Van Selms vindt het lastig te voorspellen of het record verbroken wordt en wanneer. ,,Maar duidelijk is wel dat we weer langzaam die kant op kruipen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek