Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Taina Monteiro

Geen controle over bier aan minderjarigen: school schrapt examenfeest

GROENLO/ LICHTENVOORDE - De honderden examenleerlingen van scholengemeenschap Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde hebben na komend schooljaar geen examenfeest. De school wil het schenken van alcohol aan minderjarige scholieren niet langer faciliteren en schrapt daarom het feest als onderdeel van het gala, aldus conrector Arnold Maarse.

17 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Leuk hoor Marianum! Dan hebben we volgend jaar gala... komen we aan met een gehuurde auto en een pak/jurk die je maar voor een paar minuten op de rode loper aan hebt om vervolgens weer naar huis te gaan! Of naar een zelf georganiseerd feestje, waar er nog meer alcohol wordt gedronken. Ten eerste omdat we dan nóg meer vrijheid hebben en ten tweede omdat dat toch wat goedkoper is dan 2,20 per biertje bij city.
 • Michiel

  5 jaar geleden
  Ik weet wel wat ik zou doen als scholier. Lekker met zn allen naar de kroeg in de nette pakken en jurken. Dan maar zonder school
 • Michiel

  5 jaar geleden
  Dat is als hardlopen zonder schoenen. Het kan wel, maar liever niet.Die scholieren gaan straks studeren en dan hangen ze elke donderdag en zaterdag onder de tap. Gun ze een feestje met alcohol aan het eind van hun middelbare schooltijd. 
 • Kleinnagelbrink

  5 jaar geleden
  vroeger zopen ze zich niet constant in coma  Waren we aangeschoten soms, maar in coma naar de EHBO? echt niet
 • Oepsje

  5 jaar geleden
  Als ex-docent ben ik altijd tegen het nuttigen van alcohol op o.a. schoolavonden geweest. Waar de school bij betrokken is, moet je geen sterke drank schenken. Wat er thuis gedaan wordt, gaat je als leraar niets aan. Wat er op of tijdens schoolse activiteiten gedronken wordt, gaat jouw als docent zeer sterk aan. Je wilt het toch niet meemaken dat er iemand ziek (of erger) wordt. De verantwoordelijkheid ligt dan wel bij de docent/school !