De AstraZeneca-vaccins die in de koelkast klaarliggen in Lichtenvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
De AstraZeneca-vaccins die in de koelkast klaarliggen in Lichtenvoorde. © Theo Kock

Gelderse huisartsen balen van keuze voor wel of geen eerste Astra-prik: ‘Enorm ondermijnend’

Huisartsen in Gelderland die zestigplussers nog voor een eerste keer moeten vaccineren, vrezen een flink lagere opkomst nu AstraZeneca-weigeraars in aanmerking komen voor een andere prik. ,,We hadden verwacht dat zo’n driekwart zou komen, maar nu is dat volstrekt ongewis.”

20 reacties

 • E.W. Megens

  5 maanden geleden
  Graag reageer ik nog een keer. Ik lees met verbazing in het artikel dat het ministerie er wel op wijst dat "de laatste eerste prikken al op 17 mei zijn geleverd". Hoe kan het dan dat de patiënten uit vooral 1960 pas later deze maand daarvoor bij de huisartsen terecht kunnen? Wie staat nu de boel werkelijk te vertragen en te ondermijnen? Wat is dit voor gekheid? Het ministerie lijkt subtiel te zijn begonnen de Gelderse huisartsen de schuld te geven van de ontstane grote vaccinatieachterstanden.
 • ben Wildkamp

  5 maanden geleden
  Anneke Dijk je moet eens wat verder kijken dan je neus lang is. De malariamedicijnen chloroquine en hydroxychloroquine kunnen ernstige hartritmestoornissen veroorzaken bij coronapatiënten (COVID-19), in sommige gevallen met dodelijke afloop. https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2020/04/23/risico-op-ernstige-bijwerkingen-door-chloroquine-en-hydroxychloroquine-bij-coronapatienten
 • Ruben Elshof

  5 maanden geleden
  Weet je waar de meesten die AZ hebben ontvangen tegenaan hikken, dat zijn maar liefst de twaalf weken tussen de 1e en de 2e prik. En tussentijds zoveel ruis op de lijn, daar wordt je niet vrolijk van. Ik kan pas na de vakantie (eind augustus) iets ondernemen zonder met een wattenstaafje in mijn neus gepulkt te worden
 • Theo Janssen

  5 maanden geleden
  @Iedereen : Blijf vooral de kudde volgen zoals de regering wil ! Met de heel veel liegende demissionair premier Rutte voorop ! Maar vraag je wel af waarom Janssen en AtraZenica (nu Vaxzevria) niet meer gebruikt gaan worden . Zelfs de koning kreeg wat anders !! Als over een paar maanden de nu beschikbare vaccins heel vervelende bijverschijnselen blijken te hebben spreek u verder! En nee , ik zit de boel niet op te jutten ! Hoop aleen dat veel meer mensen hun gezond verstand gebruiken .
 • theo houkes

  5 maanden geleden
  Jan den Tien ranja is primma op terras zitten met de winter jas aan is wel gezond

Achterhoek