Volledig scherm
Gerard ten Hoopen met vrijwilligster Dinie en Mevrouw Gebbink © Careaz

Gemeente regelt binnen twee dagen een bankje aan het water

LICHTENVOORDE – Samen genieten bij Hof van Flierbeek: dat kunnen vrijwilligster Dinie Peelen en haar demente cliënte nu ook. De gemeente Oost Gelre maakte deze week goede sier door een verzoek een bankje te plaatsen, razendsnel in te willigen.

Genieten aan het water
Peelen is vrijwilligster bij een woongroep van zorginstelling Careaz in Lichtenvoorde en wandelt zodoende regelmatig met Mevrouw Gebbink in het prachtige gebied rondom Hof van Flierbeek. De demente dame zit het liefst aan het water, waar ze geniet van het uitzicht. Maar voor Dinie was er geen plek om te zitten. Dus benaderde ze de gemeente met de vraag of er een bankje geplaatst kon worden.

Snel geregeld
Tot haar eigen verbazing stond er twee dagen later het bankje al op de bewuste plek aan het water. „Die vrouw belde mij erover op”, legt Gerard ten Hoopen, toezichthouder groen van de gemeente Oost Gelre, uit. „Ze legde het verhaal uit en had ook gewoon gelijk, dat is een goede plek voor een bankje. Wie ben ik dan om dat tegen te houden? We hebben het snel geregeld, hadden toevallig net een bankje in elkaar geschroefd. Later tijdens het maken van de foto, zag ik ook dat die mevrouw er enorm van genoot. Dat geeft voldoening aan je werk.”

Praktijkman
Verzoeken aan een gemeente hoeven niet altijd te sterven in een oerwoud van bureaucratie, zo blijkt. Ten Hoopen: „Ik ben een praktijkman. Toen mevrouw Peelen belde ben ik dezelfde dag nog gaan kijken naar de plek. Er is veel nieuwbouw, waardoor het ook wel een extra voorziening kon gebruiken. Dan regelen we dat.”

Geen stormloop
Ten Hoopen krijgt wel vaker verzoeken voor aanpassingen, bijvoorbeeld toen de gemeente door bezuinigingen prullenbakken had weggehaald. Hij wil graag meewerken, zegt hij: „Maar het is niet de bedoeling dat er nu een stormloop aan vragen komt. Maar als er noodzaak is, mogen mensen zich met alle liefde bij mij melden.”

Achterhoek