Een deel van de expositie is ook door het raam te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de expositie is ook door het raam te zien. © DG

Gemeente verhangt ‘shockerende’ kunst: ‘We willen geen agressie opwekken’

LICHTENVOORDE - Nog voor de expositie officieel geopend was, ontstond er zoveel discussie over kunstwerken die als ‘shockerend’ werden ervaren dat de gemeente Oost Gelre besloot in te grijpen.

7 reacties

 • Johnny de Oude

  1 jaar geleden
  Ik vraag me toch echt serieus af hoeveel echte Achterhoekers hierdoor geshockeerd raken..
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Of het nu porno of kunst heet dat maakt mij niet uit, smaken verschillen nu eenmaal. Maar zoiets hang je niet in een openbaar gebouw zoals een gemeente huis. Daar zijn musea en exposities voor. Maar waarom moet je altijd shockeren? Aandacht hiervoor vragen is een heel goed iets maar kan wel subtieler en dan kan het nog veel duidelijker overkomen. En Ceciel voor je weer meteen in de pen springt, ik ben helemaal niet preuts tegen agressie en juist voor aandacht over dit onderwerp.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  Als de burgers door het zien van dergelijke beelden al agressief gedrag beginnen te vertonen lijkt het me dat exact het juiste publiek wordt bereikt, dat zullen dan ongetwijfeld ook de mensen zijn die op ander vlak agressief zijn. Dat de gemeente aan dit soort betutteling meewerkt is te ridicuul voor woorden, spreek dit soort idioten aan in plaats van de kunst weg te halen, ga die confrontatie aan, daar zijn jullie voor.
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  In wat voor een maatschappij leven we? Juist, de pampermaatschappij. Kunst doet iets met je en dat is ook vaak de bedoeling. mensen interpreteren het verschillend en het zet aan tot denken. Weghangen heeft weinig zin en zo maak je de samenleving alleen nog dommer en onontwikkelder door alles wat kan schuren weg te houden.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Wat een gotspe. Juist op de dag dat er aandacht wordt gevraagd voor problemen rondom geweld tegen vrouwen, moffelen we de kunstwerken weg want 'het zou agressie op kunnen wekken'. Ja, duh, een reactie oproepen, dat is juist de bedoeling van aandacht vragen. Trouwens, ik kan me niet voorstellen dat mensen ook nog beschermd moeten worden tegen lichtgeraakte Lichtenvoorders.