‘Geslaagde Zwarte Cross, maar met dikke rouwrand door overlijden campinggast’

LICHTENVOORDE - De organisatie van de Zwarte Cross kijkt terug op een geslaagd uitverkocht festival, maar het overlijden van campinggast Boet Hillen (18) uit Vragender gaf het feest een dikke rouwrand.

Quote

Een dikke pluim aan al onze bezoekers daarvoor, zo zie je maar weer dat op de Zwarte Cross de saamhorig­heid groot is.

Pieter Holkenborg, De Feestfabriek

,,Dat dit jaar een grauwsluier hing over het festival kun je zeker stellen”, zegt Pieter Holkenborg van de Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross. ,,Het overlijden van Boet heeft een enorme impact gehad, voor én achter de schermen. Veel bezoekers zullen dit weekend met een dubbel gevoel hebben rondgelopen.”

Holkenborg is zelf ook erg aangeslagen. ,,Dit wil je niet meemaken en je hoopt het ook nooit meer mee te maken.”

De organisatie stond op verschillende momenten stil bij het overlijden van Boet en de tienduizenden festivalgangers gingen daar respectvol en vol medeleven mee om. ,,Een dikke pluim aan al onze bezoekers daarvoor, zo zie je maar weer dat op de Zwarte Cross de saamhorigheid groot is.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek