Gortdroge zomer: hengelaars rukken 48 keer uit om tienduizenden vissen te redden

met videoZEVENAAR/LICHTENVOORDE - Tienduizenden vissen zijn afgelopen zomer in Gelderland overgezet naar dieper water, omdat ze anders zouden sterven. Er zijn in totaal 48 reddingsacties geweest.

2 reacties

  • Eelco de Boer

    3 maanden geleden
    Dit heeft absoluut NIETS met dierenliefde te maken. De “sport”vissers doen dit alleen zodat ze in de toekomst nog meermaals dezelfde vissen een haak in de bek kunnen slaan om vervolgens de vis te kwellen door deze op het droge te houden om op te meten en een protserige foto te maken. Als de vis nu zou overlijden door droogte, kan hij geen onderdeel meer van de “sport” zijn en dat is de enige reden van deze acties.
  • Piet De Visser

    3 maanden geleden
    De waterschappen zouden goed werk kunnen doen door met laag water alle troep zoals grof vuil en puin uit het water te verwijderen, de oevers op tijd te maaien en vooral daar waar het kan in poelen en stadsvijvers diepe plekken (2 tot 4 m) te maken die de vis bij droogte kan opzoeken. Verder moeten ze veel beter handhaven op het onttrekken van oppervlaktewater uit de stadsvijvers. We hebben de hele zomer door tankwagens van loonbedrijven gezien die water uit die vijvers tappen voor de gemeente..