,,Ik drong met praten niet tot hem door en toen heb ik hem de trap op gebonjourd. Met een tik tegen de billen”, zegt een 40-jarige vader uit Groenlo over vermeende mishandeling van zijn 11-jarige zoontje. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Ik drong met praten niet tot hem door en toen heb ik hem de trap op gebonjourd. Met een tik tegen de billen”, zegt een 40-jarige vader uit Groenlo over vermeende mishandeling van zijn 11-jarige zoontje. Foto ter illustratie. © ANP

Groenloër trapt zoontje (11) en pakt hem bij de oren: ‘Moet opvoedkundig kunnen’

GROENLO/ ZUTPHEN - Een schop tegen de billen, het vastpakken bij de oren, het over grond sleuren en uit bed trekken van zijn 11-jarige zoontje. Dat moet opvoedkundig gezien kunnen, vindt een 40-jarige vader uit Groenlo. Justitie vindt van niet en eist een werkstraf van zestig uur waarvan de helft voorwaardelijk tegen de man.

20 reacties

 • HennieLiemers

  10 maanden geleden
  Het vast pakken bij de oren. Het over de grond sleuren en het uit bed trekken. Dat vind ik niet normaal. Ook wij hebben een autistische zoon, die ook nog eens verstandelijk beperkt is. Wij hebben het jarenlang erg moeilijk gehad. Maar we hebben hem nooit geslagen. Rust, reinheid en regelmaat hebben we toegepast. Duidelijke regels! Was het makkelijk? Zeker niet! Onze zoon is nu 23, woont nog thuis. Het is een nette, lieve en sociale jongen geworden en wij zijn trots op hem.
 • Patries

  10 maanden geleden
  Mijn ouders hebben mij nooit lichamelijk gecorrigeerd. En wat schetst mijn verbazing? Ik ben een keurige burger! Vroeger was niet alles beter, zeker niet in de opvoeding. Mijn moeder is getraumatiseerd door de manier van opvoeden uit de jaren 40-50, en besloot gelukkig dat het ook anders kon. 
 • Patries

  10 maanden geleden
  Wauw, wat een aanname zeg. Toetsenbordprofessional. Schandalig.
 • Patries

  10 maanden geleden
  Ik vond het heerlijk om de kinderen thuis te hebben! Vakanties, fantastisch! Heb bewust gekozen om niet te gaan werken, maar ze zelf op te voeden en groot te zien worden. Loved every minute of it. Je weet toch verdorie wel dat kinderen de eerste 12 jaar je hele leven bepalen. Jouw kinderen, jouw verantwoordelijkheid, anders moet je niet aan kinderen beginnen.
 • Patries

  10 maanden geleden
  Wij hebben onze kinderen niet soft opgevoed, maar corrigerende tikken hebben wij nooit uitgedeeld. Lichamelijk corrigeren is een slecht excuus om te verbloemen dat je je even machteloos voelt tijdens de opvoeding. Totaal onnodig. Maar we gingen ook niet in discussie met onze kinderen, we legden kort en bondig uit waarom onze nee was en nee zou blijven, klaar. Leer maar omgaan met teleurstellingen. 

Achterhoek