Volledig scherm
Amelia Warcholek wordt vermist. © dg.nl

Grote zorgen om vermist meisje (14) uit zorginstelling Harreveld

UpdateHARREVELD - De 14-jarige Amelia Warcholek uit Den Haag, die recent in jeugdzorgkliniek De Horizon in Harreveld woonde is vermist. Sinds 26 augustus is ze spoorloos. De ouders van het meisje vrezen dat zij in verkeerde handen is gevallen. Ook vinden zij dat de politie onvoldoende doet om Amelia te vinden.

,,De familie heeft op social media gezien dat Amelia in een auto zit met een vreemde volwassene.  Ze zit in de kliniek in Harreveld om haar te beschermen tegen negatieve invloeden”, vertelt advocaat Sébas Diekstra die de familie begeleid.

Actie

De familie heeft al meerdere keren bij de politie om actie gevraagd, maar tot nu toe heeft dat weinig opgeleverd. ,,Gisteren is de vader daar weer geweest, maar opnieuw moest hij de vraag beantwoorden hoe lang Amelia al vermist is”, aldus Diekstra. Op Facebook en Twitter wordt inmiddels opgeroepen om uit te kijken naar het 14-jarige meisje. 

De politie Den Haag zegt de vermissing van Amelia wel degelijk serieus te nemen. ,,Het duurt altijd even voordat we zelf de naam en de foto publiceren. We gaan daarbij niet over een nacht ijs. Maar we nemen de vermissing zeer serieus en het officiële opsporingsbericht wordt snel gepubliceerd’’, zegt een woordvoerder. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek