Volledig scherm
De Hamalandhal in Lichtenvoorde. © dG

Half miljoen voor plafond en vloer van Hamalandhal

LICHTENVOORDE - Oost Gelre investeert ruim een half miljoen euro in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Voor 515.000 euro krijgt het oudste deel van deze sporthal een nieuw plafond en vloer. Het werk wordt in de zomermaanden uitgevoerd.

Een nieuw plafond zorgt ervoor dat dat sporters en andere gebruikers van de sporthal niet meer worden verrast door omlaag dwarrelend stof van het doek en de glaswol uit dat plafond. In het oudste deel van de sporthal zit ene plafond dat bestaat uit latjes met daarop doek en glaswoldekens. Door ouderdom begint dat materiaal te verpulveren en valt het naar beneden.

De stichting Hamalandhal heeft bij Oost Gelre gemeld dat het stof mogelijk gezondheidsklachten bij sporters kan opleveren. De GGD heeft het stof onderzocht en sluit risico’s voor de gezondheid niet uit. Daarop heeft een architect de mogelijkheden onderzocht voor verbetering van het plafond.

Nieuw plafond

Oost Gelre kiest voor een oplossing waarbij het oude lattenplafond wordt vervangen door een spanplafond, waarin ook nieuwe verlichting kan worden aangebracht. Enkele alternatieven blijken minder geschikt te zijn. Een nieuw plafond kost ongeveer 400.000 euro. Om dat plafond te vernieuwen moet de sportvloer worden afgedekt. Omdat die klus alleen al 20.000 euro kost, is besloten om de vloer tegelijkertijd te vervangen. Die vervanging stond voor volgend jaar gepland, door dat deze zomer al uit te voeren wordt er 20.000 euro bespaard.

De vernieuwing van plafond en vloer worden in de zomermaanden uitgevoerd. De helft van de Hamalandhal is acht weken niet bruikbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek