Volledig scherm
PREMIUM
Hans Verkerk bij de ingang van camping De Kei. Sinds vijf jaar is hij samen met zijn vrouw Irma (tijdelijk) de overbuurman van corsogroep Lansink-Bluiminck rondom het bloemencorso in Lichtenvoorde. © Jan Ruland van den Brink

Hans (55) uit Wijk bij Duurstede ging kamperen in Lichtenvoorde en werd verliefd op het bloemencorso

OverburenDirect uitzicht op de overburen? Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Hans Verkerk (55) uit Wijk bij Duurstede staat al vijf jaar rond het bloemencorso in Lichtenvoorde op camping De Kei. De camping ligt tegenover de bouwplaats van corsogroep Lansink-Bluiminck. De eerste twee jaar kwam hij enkel voor de rust, maar de laatste drie jaar staat zijn vakantie in het teken van de overbuurman: de corsogroep. 

,,Camping De Kei in Lichtenvoorde bood vijf jaar geleden een arrangement aan voor drie dagen rondom het bloemencorso. Zo zijn wij hier terechtgekomen. Daags voor het bloemencorso hebben we de corso-route gefietst, dan kun je zien hoe de verschillende corsowagens gebouwd worden. We werden direct overal heel gastvrij ontvangen. Dit is toch wel iets aparts, zei ik tegen mijn vrouw Irma. Dat jaar hebben we er verder niets meegedaan. We hebben dat rondje gefietst en hebben zondag op de tribune het bloemencorso gezien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek