Hans Teeuwen heeft boodschap voor ‘witte mensen op Zwarte Cross’

LICHTENVOORDE - Cabaretier Hans Teeuwen heeft woensdag ook gereageerd op de ophef die is ontstaan over de Zwarte Cross. Rapper Sevn Alias nam afgelopen weekeinde aanstoot aan de humoristisch bedoelde bordjes op het terrein, waarna online een kleine storm losbarstte. Teeuwen heeft een boodschap aan ‘alle witte mensen op de Zwarte Cross’. 

De komiek, die vrijdag zelf een verrassingsoptreden gaf op de Zwarte Cross, zingt in de video: 

“Of het grapje leuk is, smakelijk of slecht”
“Dat maakt niet uit, het gaat toch alleen om de kleur wie het zegt”

Ook zingt Teeuwen: “Kies de humor die bij je huidskleur past, anders krijg je last.”

De 52-jarige cabaretier voegt zich daarmee bij columnisten als Özcan Akyol en Marcel van Roosmalen die hun steun uitspraken naar de goede bedoelingen van het festival. De Zwarte Cross zelf bood excuses aan voor het ontstaan van de ophef. 

De video van Teeuwen is al ruim 3.500 keer geliked. 

Volledig scherm
Hans Teeuwen (rechts) verzorgde vrijdag een verrassingsoptreden op de Zwarte Cross © Zwarte Cross
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek