Politie na de ontdekking van het drugslab in Vragender, begin 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie na de ontdekking van het drugslab in Vragender, begin 2019. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Hoe komen drugscriminelen uit bij boer Hans, diep in de Achterhoek? ‘Ze schatten in wie het geld goed kan gebruiken’

VRAGENDER - Huilend zakte boer Hans uit Vragender ineen. Maandenlange stress werden hem te veel, toen agenten in 2019 het drugslab in zijn varkensschuur ontdekte. Vandaag, maandag 17 mei, hoort hij zijn straf. 

6 reacties

 • Theo Cools

  1 jaar geleden
  Beetje simpel geredeneerd. Helaas is er op het platteland ook veel gebruik. Vergis je niet. Het merendeel van die rotzooi die hier geproduceerd wordt gaat naar het buitenland. De straf vind ik overigens aan de lage kant. Geloof er niets van dat hij niets gebeurd heeft.
 • HJ Veltkamp

  1 jaar geleden
  @Katie Willems. Je verhaal klopt niet. Het zijn altijd nog de gebruikers die de markt dicteren en bij drugs helemaal. Waar zitten die gebruikers? Juist in de stad. Maar in de stad is de criminaliteit zo'n jungle dat alle politie zich in de stad op houdt en dus gaan de criminelen naar het platteland omdat het daar verwaarloosd. Als ze de boerderijen neit huren dan kopen de criminelen de boerderijen wel. Uitkomst is gelijk. De bureaulikkers uit de grote steden sponseren de criminaliteit.
 • Gerard Schuurman

  1 jaar geleden
  Katie Willems, nou weten we het wel. Het is wel duidelijk hoe u over boeren denkt.
 • Katie Willems

  1 jaar geleden
  Dirk, dat is een systeem die gericht is op massa, overproductie, spotgoedkope prijzen voor de wereldmarkt. Dat was vanaf het begin al een doodlopende weg. Maar een taakstraf van 240 uur geven vind ik wel erg weinig. Meewerken aan een drugslab is een groot misdrijf met grote gevolgen voor drugsgebruikers, het milieu, de maatschappij op kosten jagen en egoïstisch, Hij had werk kunnen zoeken en aan de bel kunnen trekken, Nee dan maar het illegale circuit in. Ik heb er geen goed woord voor over.
 • Dirk de Vries

  1 jaar geleden
  En zover laten wij onze boeren dus afzakken. En de politiek? Die doet er nog een schepje bovenop.

Achterhoek