Hoe Michiel verandert in Mary Miracle voor bloemencorso in Lichtenvoorde

VIDEOLICHTENVOORDE - Zes dragqueens traden zondagmiddag op tijdens het bloemencorso van Lichtenvoorde. 's Ochtends zijn ze veranderd in hun alter ego's. Zo wordt Michiel Wopereis (37) uit Lichtenvoorde Mary Miracle.

Drag queen is een vorm van entertainment die wordt beoefend door met name homoseksuele mannen. Ze kruipen in de huid van een vrouw, waarbij alle vrouwelijkheid enorm wordt uitvergroot.

Volledig scherm
De metamorfose is compleet. © Menno Pols/DG

,,Het is voor ons vooral een groot feest om mee te doen’’, zegt Mary Miracle. ,,Maar ik wil er ook mee zeggen tegen iedereen: wees jezelf, ook als je homo, lesbo, biseksueel, transgender of interseksueel bent. Mijn eigen jeugd in Lichtenvoorde was niet altijd makkelijk. Nu worden homo's en lesbo's wel geaccepteerd in Oost Gelre (de gemeente waar Lichtenvoorde in ligt, red.), maar ze zijn nog niet erg zichtbaar. Dus: laat je zien, net zoals wij doen op de wagen!’’

Volledig scherm
De dragqueens zijn klaar voor het corso. © Menno Pols/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek