Bezoekers aan het Startschotgala moeten via een QR-code in een speciale app aantonen coronavrij te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers aan het Startschotgala moeten via een QR-code in een speciale app aantonen coronavrij te zijn. © Brunopress

Hoe zit het nou met dat Achterhoekse test-festival? Vijf vragen en antwoorden

LICHTENVOORDE - Het Startschotgala op het Zwarte Cross-terrein in Lichtenvoorde op 1 mei wordt het grootste feest in meer dan een jaar tijd. 10.000 mensen gaan feesten alsof corona niet bestaat. Het is een proefevenement van de Feestfabriek in samenwerking met Fieldlab, dat onderzoekt hoe evenementen veilig en verantwoord kunnen ondanks de coronapandemie.

8 reacties

 • P Rutjes

  1 jaar geleden
  Fijn dat de Achterhoek ook zijn expertise in deze tijd ook kan laten zien. Succes!
 • Martin Bergervoet

  1 jaar geleden
  Van dit soort onzinnige experimenten wordt niemand beter. De kans bestaat dat het goed afloopt, maar de kans is net zo groot dat het leidt tot veel besmettingen. Daarmee is dan aangetoond dat dit soort evenementen niet meer kunnen. Ze schieten zich dan in de eigen voet.
 • theo houkes

  1 jaar geleden
  Ach het interesseert die organisatoren toch helemaal niks dat iemand besmet raakt die willen alleen maar geld zien en verder niks ach en een paar mensen op de ic erbij boeien
 • Joseph Smits

  1 jaar geleden
  Compleet geschift. Wie bedenkt zoiets. Petitie beginnen net als tegen dat 538 feest in Breda. Minachting voor de zorg en minachting voor al diegenen die zich wel netjes aan de regels houden en al meer dan een jaar in isolatie wachten totdat we dit virus onder controle hebben. Op deze manier zitten we er als maar langer mee opgescheept.
 • Wilma van Well

  1 jaar geleden
  Fieldlab experimenten op zich een goed idee, maar voor tienduizend mensen is de goden verzoeken!

Achterhoek