Volledig scherm
Station Lievelde. © Google Streetview

Inwoner Lievelde grijpt vluchtende zwartrijder in de kraag

LIEVELDE - Een inwoner van Lievelde heeft maandagavond de politie geholpen door een zwartrijder in de kraag te vatten. Hij was de trein uit gevlucht voor handhavers, die hem een boete wilden geven omdat hij geen geldig kaartje had.

De man, een 30-jarige inwoner van Winterswijk, had geen zin hierop te wachten en vluchtte op station Lievelde de trein uit en ging te voet het dorp in.

Oplettende buurtbewoners stuurden een bericht in de buurtWhatsApp-groep, waarna verschillende mensen de straat op gingen om de man te zoeken. Hij werd uiteindelijk gevonden door één van de buurtbewoners en is kort daarna overgedragen aan toegesnelde agenten. Volgens wijkagent Stephan van Beckhoven gebeurde dit in alle rust. De wijkagent prijst het adequate optreden van de dorpsbewoners. ‘Lievelde op zijn best!!!’, laat hij weten op Facebook. ‘Mijn complimenten’.

Agenten beledigd

Dezelfde dag werd ook een 16-jarige jongen uit Aalten aangehouden. Hij zou ’s middags op het station in Winterswijk politieagenten hebben beledigd. De jeugdige Achterhoeker was agressief geworden vanwege een boete voor het reizen zonder geldig kaartje.

De 16-jarige heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en moet zich binnenkort melden bij Bureau Halt.

Enkele dagen eerder is ook tegen een 37-jarige man uit Winterswijk proces-verbaal opgemaakt. Donderdag stond hij op het perron in Winterswijk te schreeuwen en te schelden, terwijl hij zich volgens de politie daarvoor in de trein vanuit Aalten ook al had misdragen.

Agenten hebben de man aangehouden en na het uitschrijven van een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Achterhoek