Volledig scherm
Jan Cremer (links) in Groenlo. © Jan Ruland van den Brink

Jan Cremer vereeuwigt gedicht in Groenlo

GROENLO - Een briefje van schrijver en dichter Jan Cremer aan Oost Gelre-burgemeester Annette Bronsvoort leidde uiteindelijk tot de komst van Cremer zondagmiddag in Groenlo. De auteur van ‘Ik, Jan Cremer’ vertelde in het briefje over zijn Groenlose roots, waarna de groep Muurgedichten Groenlo hem vroeg om een muurgedicht te maken. 

Zondag was, tijdens de Slag om Grolle, de onthulling daarvan. Naast het muurgedicht op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat is een afbeelding en korte biografie van de geboren Enschedeër geplaatst. Met Cremer's bijdrage heeft de vestingstad alweer zeventien muurgedichten. Er is een route die langs alle gedichten leidt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek