Volledig scherm
PREMIUM
Jan Sloot op het terrein van zijn pop-up camping Lovelei. In de achtergrond de kraam waar hij tijdens de Zwarte Cross de 1200 eieren bakt. © Jan Ruland van den Brink

Jan heeft een eigen camping vlak bij de Zwarte Cross: 500 gasten, 1200 eieren, zes ton afval

OverburenDirect uitzicht op de overburen? Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Jan Sloot (64) uit Lievelde woont op 500 meter van het Zwarte Cross-terrein. In het festivalweekend ontvangt hij op zijn camping honderden gasten uit heel Nederland. 

Quote

Bij mij is het heel simpel. Als je je twee keer misdraagt, trek ik de hele caravan of tent eraf. Nooit gehoeven

,,In deze hoek staat altijd een stel Brabanders. Die komen ieder jaar. Dan leggen ze hier plastic neer en maken ze er een enorme waterbaan van. Dan is het hier een soort speeltuin. Dat is gewoon leuk. Je moet er ook zelf een feest van maken. Daar in de hoek staat een groep uit Beverwijk. Een paar mensen uit die groep heeft niet eens kaartjes voor de Zwarte Cross. Die vinden het hier veel te gezellig.

In de garage bieden we voor 6 euro een ontbijtje aan. In één weekend gaan er 1200 eieren doorheen. We bieden het ontbijt aan met een reden. Meestal waar je ontbijt, maak je geen rotzooi. En bovendien eten deze jongens vaak te laat. Ze gaan ’s morgens al aan het bier, maar dan heb je nog niks in je maag. Je kan hier zat eten. We hebben er mensen bij die de eerste dag vijf eieren eten. Dat is goed. Daar kijken we niet op. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek