Volledig scherm
Jordi en Merel Hummelink: „We willen een brugfunctie vervullen." © DG

Jeugd stroomlijnt activiteiten in Zieuwent

ZIEUWENT - Hoe zet je jezelf als jongerenbelangenvereniging op de kaart? De leden van de jeugdbelangenvereniging in Zieuwent deden dit niet met een voor de hand liggend berichtje via sociale media.

De jongeren verzamelden het afgelopen voorjaar 900 flessen in, waarin uitnodigingen werden gestopt voor een informatie-avond. Deze werden vervolgens afgegeven op allerlei Zieuwentse adressen. En dat werkte.

Stroomlijnen
Met al deze belangstelling werd het mogelijk om een hoop activiteiten te organiseren. Het stroomlijnen hiervan is een van de speerpunten van de jeugdbelangenvereniging. „Want het kwam geregeld voor dat er twee activiteiten op dezelfde avond waren gepland, die mensen allebei wel interessant vonden. En het is natuurlijk beter als je zoiets kunt voorkomen", zegt Jordi Hummelink.

Brugfunctie
Jordi Hummelink kwam in 2014 Merel Hummelink (geen familie) tegen op een avond van het Zieuwents Belang. Ze waren de enige van hun leeftijdsgroep, terwijl de avond juist over de jeugd ging. „Daar zijn we in gesprek geraakt en hebben we besloten om actie te ondernemen om de jeugd te kunnen bereiken. We vervullen een brugfunctie voor het Zieuwents Belang."

Meer over de jeugdbelangenvereniging in Zieuwent in de Gelderlander editie Achterhoek van vrijdag 2 december, of in onze e-paper.

De redactie van De Gelderlander zoekt uit hoe leefbaar de Achterhoek is en hoe de streek leefbaar wordt gehouden. Alle verhalen hierover zijn terug te lezen via dg.nl/leefbaarheid.

Volledig scherm
Merel en Jordi Hummelink in hartje Zieuwent. © Theo Kock
Volledig scherm
De sleutelhanger die inwoners van Zieuwent herinnert aan de Dorpsagenda. © DG

Achterhoek