Een compositietekening van de mestfabriek of bioraffinageinstallatie, zoals die op industrieterrein Laarberg bij Groenlo moet worden gebouwd.
Volledig scherm
Een compositietekening van de mestfabriek of bioraffinageinstallatie, zoals die op industrieterrein Laarberg bij Groenlo moet worden gebouwd. © RMS

Kans mestfabriek Groenlo steeds kleiner:
rechtbank vernietigt derde vergunning

GROENLO/ARNHEM - De mestvergister in Groenlo is opnieuw op een nee van de rechtbank in Arnhem gestuit. De rechter vindt de onderbouwing voor de Wet natuurbescherming onvoldoende en vernietigt daarom de vergunning, die de provincie Gelderland vorig jaar heeft afgegeven.

16 reacties

 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Klopt! Gisteren kwam ik nog langs zo'n gedrocht, wat je echt op 1 km afstand nog kon ruiken. Naar verluidt zijn eerder 2 fietsers van hun stokje gegaan, door de uitstoot uit die gedrochten. Weer een miljardenverkwisting t. b .v. een enkel vee-baron, betaald met belasting van de hardwerkende Nederlander!
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  mooie naam zonneweides is toch een beter benaming dan zonneparken maar  ook aan deze milieuverslindende gedrochten hebben wij geen behoefte aan. Wel aan bos en andere vormen va n natuur.
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  T R A N S P O R T! Dat kost pas ENERGIE!
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Kan niet! Je kunt van drek gen stroom maken, net zo min als die tovenaars in de3 middeleeuwen van lood konden maken: leugens en nog eens leugens. Allen met allerlei toevoegingen komt er soms een beetje gas vrij. Hoeveel energie er I N gaat, met transport, enz. , DAT zeggen ze niet!
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Hier in de buurt staan er ook enkele. Een nieuwe; die totaal niet werkt, al een jaar stil ligt en een keer al failliet schijnt te zijn. Een andere, stinkt  letterlijk, bijna een uur (lopen) soms in de wind. Een daar voor, had om de haverklap brand, en is tenslotte afgebrand. Bij een andere, liep geregeld de omgeving onder de drek. Na 15! waarschuwingen, heeft eindelijk de rechter het gedrocht laten sluiten..

Achterhoek