Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige politiebureau aan de Schatbergstraat in Lichtenvoorde. © Rijksgebouwendienst/ Politie

Koper leeg politiebureau moet brandschoon zijn

LICHTENVOORDE/ ULFT - Een brandschoon blazoen is vereist voor de nieuwe eigenaren van de voormalige politiebureaus in Lichtenvoorde of Ulft. Wie het hoogste bod doet op één van de gebouwen, wordt eerst streng gescreend voor de koop wordt afgerond.

De koper krijgt te maken met de wet Bibob (onderzoek om te voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert), de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme, om er zeker van te zijn dat de gebouwen niet met crimineel geld worden betaald) en verschillende andere integriteitsonderzoeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachte gevallen van moslimextremisme in de Achterhoek
    PREMIUM

    Verdachte gevallen van moslimex­tre­mis­me in de Achterhoek

    LICHTENVOORDE - De plotselinge verdwijning van enkele Achterhoekers doet vermoeden dat ook deze regio te maken heeft met moslimextremisme. In de gemeente Berkelland zijn in de afgelopen paar jaar enkele verdachte gevallen geweest. Volgens burgemeester Joost van Oostrum waren die op één hand te tellen, maar is het wel aanleiding om radicalisering op te nemen in het veiligheidsplan van Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland.

Achterhoek