Kringloop Lichtenvoorde speelt voor sinterklaas met gratis speelgoed

LICHTENVOORDE - Kringloopwinkel Maja Trading in Lichtenvoorde speelt de rest van het jaar voor sinterklaas. Gezinnen die het wat minder hebben, kunnen gratis speelgoed, boeken en dvd's, maar ook kinderwagens, kinderstoelen en maxicosi's komen uitzoeken.

Volledig scherm
Cor de Graaf van kringloopwinkel Maja Trading. © theo kock persfotografie

Alle niet verkochte speeltjes en kindergerelateerde spullen die dit jaar zijn ingekocht of ingebracht, mogen voor minima gratis de deur uit. ,,We gaan geen inkomensbriefjes of zo vragen, we gaan uit van de eerlijkheid van mensen en zeggen, 'neem maar lekker mee'", zegt eigenaar Cor de Graaf van de winkel aan de Van Reedestraat.

,,Het is bedoeld voor mensen die vaak overal buiten vallen, ook opa's en oma's die hun kleinkinderen iets leuks willen geven."

Waardering

Maja Trading verkoopt vooral goedkopere meubels en interieurartikelen, maar ook speelgoed. De Graaf: ,,Vorig jaar hebben we het overgebleven speelgoed aan het eind van het jaar ook al weggegeven en dat werd erg gewaardeerd. Daarom doen we dat nu weer. De mensen die het goed kunnen gebruiken zijn er heel blij mee. Wie nog schoon en compleet speelgoed heeft, kan het bij ons komen brengen.”

Alles wat na de kerst niet weg is, gaat naar twee goede doelen, de Stichting Weggeefhoeken Nederland en de Stichting Re-free.

Achterhoek