Een herinneringsplek en condoleanceboek voor de overleden kastelein Manus van Ooijen voor zijn kroeg aan de Rapenburgsestraat, hartje Lichtenvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een herinneringsplek en condoleanceboek voor de overleden kastelein Manus van Ooijen voor zijn kroeg aan de Rapenburgsestraat, hartje Lichtenvoorde. © Theo Kock

Kroegbaas Manus Van Ooijen (73) overleden, 47 jaar het gezicht van de tapperij in hartje Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde is geschokt gereageerd op het overlijden van Manus van Ooijen op 73-jarige leeftijd. Hij was 47 jaar lang het gezicht van bruin café Tapperij Van Ooijen en de naastgelegen slijterij. Per 1 september 2019 droegen hij en zijn vrouw Anneke het bedrijf over aan Maurice Rietberg.

Manus was de derde generatie Van Ooijen die het bedrijf aan de Rapenburgsestraat bestierde. ,,Ik heb 25 jaar voor hem gewerkt, voor ik de zaak overnam’’, zegt Lichtenvoordenaar Rietberg. ,,Hij was mijn mentor, heeft me het horecavak geleerd. Ik ga hem enorm missen.’’

Voor het café is inmiddels een herinneringsplek opgericht, met bloemen, foto’s en een condoleanceboek. Veel klanten, vrienden, buren en kennissen hebben dat inmiddels bezocht en zijn vrouw Anneke en dochter Marieke sterkte toegewenst.

Quote

Ja hoor, hij bleef betrokken. Was ook nog lid van de biljart­club

Maurice Rietberg, opvolger
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek