Volledig scherm
Bezoekers van de Zwarte Cross afgelopen jaar. © Jan Ruland van den Brink

Laatste kaarten Zwarte Cross in de verkoop: digitale wachtrij tegen serverproblemen

LICHTENVOORDE - De kaartverkoop voor de Zwarte Cross begint zaterdag voor iedereen. Waar crossers en fanclubleden al eerder tickets konden kopen en dat massaal deden, gaan de digitale kassa’s zaterdagmorgen om 11.00 uur open voor mensen die niet tot deze groepen behoren.

Quote

Je moet wat langer wachten, maar de kans is groter dat je alsnog een kaart kunt kopen.

Lotte Post, Zwarte Cross

De organisatie heeft maatregelen genomen om problemen zoals vorig jaar te voorkomen. Tienduizenden mensen kwamen toen tegelijk in het bestelproces, waardoor de Zwarte Cross-servers vastliepen en veel mensen geen kaart konden kopen. Dit leidde tot woede en frustratie.

Dit jaar werkt het anders: mensen die zaterdag voor de verkoopstart om 11.00 uur de ticketsectie op de Zwarte Cross-site benaderen, komen op een willekeurige plek in de wachtrij. Wie daarna online komt, sluit achteraan in de rij. Vervolgens worden steeds plukjes wachtenden toegelaten tot het bestelproces. Post: ,,Zo voorkomen we dat de servers ineens enorm worden belast en mensen uit het systeem worden gegooid. Gevolg is wel dat je wat langer moet wachten, maar het is eerlijker en de kans is groter dat je alsnog een kaart kunt kopen.”

Weer in één dag uitverkocht?

De eerste kaarten voor de Zwarte Cross 2020 gingen bijna drie weken terug grif van de hand: in iets meer dan 10 minuten waren alle plekken voor de crossklassen op het Achterhoekse festival vergeven. En afgelooen zaterdag sloegen leden van de Zwarte Cross-fanclub ‘Harder!’ massaal hun slag. Zo raakten Grasnapolsky- en camper-/caravankaarten direct uitverkocht, was 70 procent van de campingkaarten weg en bijna 80 procent van de zaterdagtickets.

Vorig jaar raakte het festival op dag één van de voorverkoop voor iedereen uitverkocht, de verwachting is dat dat ook dit jaar weer zo is.

De Zwarte Cross 2020 is van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. De 30.000 campinggasten komen al op donderdag 16 juli aan. Bij een uitverkocht festival komen er 220.000 bezoekers naar de Zwarte Cross, verdeeld over deze vier dagen. 

Lees alles over de Zwarte Cross op onze speciale sectie op dg.nl/zwarte-cross

Achterhoek